Специи и ингредиенты ТМ Roeper
Спеції та інгредієнти ТМ Roeper
Спеції та інгредієнти ТМ Red Arrow
Спеції та інгредієнти ТМ Ingredion

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Формовка м'ясних рубаних напівфабрикатів

Формовка м'ясних рубаних напівфабрикатів Мартиросяна 16/14, м. Київ, 03186,
ТОВ «Біопром»

Виробники просять підказати їм практичні рекомендації і нюанси, які потрібно враховувати при формуванні м'ясних січених напівфабрикатів (типу котлети, нагетси тощо) з охолодженого (не підмороженого) м'яса птиці та інших видів м'ясної сировини, в тому числі і при роботі на формувальному обладнанні «Марел». Які препарати, що підвищують щільність і пружність цих виробів при формуванні, Ви могли б порекомендувати, в тому числі спираючись і на продукти Вашого асортименту?

Олександр Веніамінович Глущенко

Олександр Веніамінович Глущенко, комерційний директор компанії ТД «Технологія Трейд»

При формуванні м'ясних січених напівфабрикатів (типу котлети, нагетси тощо) з м'яса птиці та інших видів м'ясної сировини, головними показниками є щільність і пружність фаршу. Необхідна щільність фаршу досягається використанням добавок, що мають високу здатність до зв'язування вологи. Для досягнення бажаного результату компанія «ТОРГОВИЙ ДІМ «ТЕХНОЛОГІЯ ТРЕЙД» пропонує використовувати такі види продуктів:

  • тваринні білки компанії «Scanflavour» (Данія): Pro Gel DI-95, Scan Gel SF-91, Scan Gel SF-95, які не лише збільшують щільність фаршу, а також підвищують вміст білка в готовому продукті;
  • стабілізуючі системи компанії «Hydrosol» (Німеччина): Prot-300, Prot-300F, Xot-Tex володіють не тільки високим ступенем зв’язування вологи (1:30), а також високими емульгуючими властивостями. При цьому утворюють термостабільну систему: білок - жир - вода.

Що змінилося в попиті на добавки в 2013р порівняно з попереднім роком (які позиції продавалися краще, які гірше)? Виробники також цікавляться: як змінилася ситуація з пропозиціями та цінами на добавки в перші місяці 2014р.: які цікаві пропозиції і поради для відділів закупівлі Ви могли б підказати, які види добавок, на Ваш погляд, будуть найбільш затребуваними в найближчий період?

За підсумками 2013 року збільшення попиту відбулося виключно в сегменті виробництва копченостей. У зв'язку з цим, збільшилося споживання розсільних препаратів. Наша компанія «ТОРГОВИЙ ДІМ «ТЕХНОЛОГІЯ ТРЕЙД» з цією метою пропонує два продукти компанії «Hydrosol» (Німеччина):

  •  «Унібак РР» - розсільний препарат для ін'єктування цільном’язового  кускового м'яса, з виходом готового продукту 150-160%, а також виробництва шинок в оболонці, з виходом 200%.
  • «Унібак ST» - для ін'єктування жирної сировини (типу грудинка, щоковина), з виходом готового продукту 120-125%, а також виробництва ковбас з напівжирної свинини (типу домашня смажена). Крім цього, відкриттям року став «Кутер-Дон 6» - консервант, який успішно бореться з усіма видами бактерій, включаючи спорові форми, які присутні у всіх сипучих матеріалах, таких як манка, борошно, соя.

На третьому місці за обсягами продажів за 2013 рік знаходяться продукти, до складу яких входять альгінати натрію або кальцію. Наша компанія пропонує наступні продукти: Prot-300 (альгінат натрію) і Prot-300F (альгінат кальцію).

У зв'язку з нестабільною економічною та політичною ситуацією в Україні у перші місяці 2014 року ціни на добавки виросли і будуть продовжувати рости. Головною причиною є зниження курсу гривні по відношенню до світових валют (долар, євро). Однак цього боятися не варто. У конкурентній боротьбі виживуть найсильніші компанії. У зв'язку з підвищенням цін на інгредієнти, м'ясопереробні підприємства будуть змушені знижувати собівартість своєї продукції. У зв'язку з цим, найбільш затребуваними добавками в 2014 році будуть функціональні добавки, що володіють високими емульгуючими та вологостримуючими властивостями:

  • Prot 300F
  • Xot-Tex
  • Куттер Дон 15

Враховуючи попит на здешевлену продукцію, буде затребувана друга категорія добавок - це смако-ароматичні добавки, такі як «Яловичина», «Свинина», HAM 100, аромат Flavour PR (pork), «Курка», «Вершки», DFS 100 і Hydrolon Casal.

<< Назад

Яндекс.Метрика G Analytics
site was created by изготовление сайта