Специи и ингредиенты ТМ Roeper
Спеції та інгредієнти ТМ Roeper
Спеції та інгредієнти ТМ Red Arrow
Спеції та інгредієнти ТМ Ingredion

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тваринні білки

Інгредієнти
«М'ясний Бізнес», грудень 2012

Тваринні білки Pro Gel і Scan Gel

Вирішення актуальних завдань м'ясної індустрії

Сергій СтращенкоСергій Стращенко,
головний технолог ТОВ «Торговий дім
«Технологія Трейд»

Ще кілька років тому у зв'язку з перебоями в поставках на ринок України свинячий шкури, яка широко використовувалася для приготування емульсій, і істотним підвищенням цін на м'ясну сировину переробні підприємства почали застосовувати у виробництві високофункціональні тваринні білки. Їх використання дозволяло виключити ризик бактеріального обсіменіння вироблених продуктів і багато в чому полегшувало технологічний процес.

Незважаючи на високу вартість тваринних білків (в середньому в 3-5 разів дорожче соєвих), вони почали активно використовуватися великими м'ясопереробними підприємствами і впевнено витісняти сою. До нинішнього часу їх використання збільшилося в кілька разів. І це пояснюється наступними факторами. Повноцінні тваринні білки значно перевершують рослинні за біологічними цінностями і краще збалансовані за амінскладом. Вони - хороші емульгатори, і дозволяють переробляти малоцінну жиромістку сировину, покращують консистенцію і пластичність фаршу, підвищують органолептичні властивості готового продукту (соковитість, зовнішній вигляд), збільшують вихід, дозволяють істотно знизити собівартість продукції.

Тваринні білки - це натуральні продукти, які виробляють зі свинячої шкури. Вони прості у використанні, зберігають свої властивості при тривалому зберіганні, забезпечують збільшення виходу готового продукту і, як наслідок, високу рентабельність виробництва. Що стосується тваринних білків Pro Gel і Scan Gel, які представляє на ринку України компанія «Торговий Дім «Технологія Трейд», то ми з впевненістю можемо сказати, що це тваринні білки найвищої якості від світового лідера з виробництва білків - датської компанії Scanflavour. Ми відзначаємо ряд конкурентних переваг цих продуктів: висока якість і багатофункціональність, безпека (продукти не містить ГМО, мікрофлори, алергенів), конкурентна ціна, стабільність поставок, а також ефективна технологічна підтримка з боку висококваліфікованих фахівців нашої компанії.

Багато м'ясопереробних підприємств України гідно оцінили високофункціональний тваринний білок Pro Gel С-95, який активно використовується при виробництві емульгованих і грубоподрібнених м'ясопродуктів (варених ковбас, сосисок, сардельок, м'ясних хлібів, напівкопчених, варено-копчених ковбасних виробів, а також рубаних напівфабрикатів, пельменів , фаршів і м'ясних паштетів). Але життя не стоїть на місці, і час вимагає нових технологічних рішень.

Табл.1

  Білок Pro Gel C-95 Жир Шкура Вода
Гель 1 20 - 20
БЖЕ 1 - 20 40
Емульсії на основі жиру і свинячої шкури 1 20 20 40

Табл.2

  Білок Pro Gel DI-95 Жир Шкура Вода
Гель 1 15 - 15
БЖЕ 1 - 15 30
Емульсії на основі жиру і свинячої шкури 1 15 15 30

Нашими фахівцями разом з компанією Scanflavour були розроблені білки для спеціального застосування: Scan Gel SF-91 і Scan Gel SF-95. Це серія термостабільних білків для застосування в продуктах з повторним нагріванням (сосиски, сардельки), а також для виробництва паштетів і напівфабрикатів. Гель-форми і м'ясні гранули з цих білків не бояться замороження, що відкриває велику перспективу використання їх у виробництві заморожених напівфабрикатів та продуктах швидкого приготування.

Табл.3

  Білок Scan Gel SF-91 Жир Шкура Вода
Гель 1 5 - 5
БЖЕ 1 - 5 10
Емульсії на основі жиру і свинячої шкури 1 5 5 10

Табл.4

  Білок Scan Gel SF-95 Жир Шкура Вода
Гель 1 20 - 20
БЖЕ 1 - 20 40
Емульсії на основі жиру і свинячої шкури 1 20 20 40

У таблиці 5 ми надамо пропорції для приготування гранул з використанням тваринних білків різних видів.

Табл. 5

  Білок Белок Scan Gel SF-95 Жир Шкура Вода
Гель 1 20 - 20
БЖЕ 1 - 20 40
Емульсії на основі жиру і свинячої шкури 1 20 20 40

Також важливою подією в сфері м'ясопереробної промисловості стала розробка ще однієї новинки. Компанія Scanflavour презентувала продукт під назвою Scan Gel Buster. Цей тваринний білок призначений для підвищення показників білка в готовому продукті. На сьогодні ця задача актуальна практично для всіх підприємств м'ясної галузі. Про функціональні можливості та особливості його застосування в кожному конкретному продукті для кожного підприємства індивідуально готові поділитися співробітники компанії «ТД« Технологія Трейд ».

Для детальнішого про функціональність всіх наших тваринних білків надаємо коротку інформацію у вигляді таблиць з практичними рекомендаціями щодо застосування даних продуктів.

Підводячи підсумки, хочемо акцентувати увагу на тому, що використання тварин білків у виробництві м'ясних виробів дозволяє не тільки значно поліпшити якісні та економічні показники готових продуктів, але і зробити продукцію більш корисною для організму людини завдяки її насиченості чистим білком тваринного походження.

<< Назад

Яндекс.Метрика G Analytics
site was created by изготовление сайта