12.05.2014
Саме тут з 12 по 17 травня 2014 року відбувся практичний семінар «Застосування інгредієнтів «Аромадон» у виробництві м'ясних виробів. Аналіз вимог регламентів митного союзу і міжнародних стандартів якості. Сертифікація продукції за вимогами HALAL». Учасники семінару мали можливість поєднувати корисне і приємне проведення часу: відчути на собі ласкаві промені південного сонця, бризки морських хвиль і турецьку гостинність, а також обговорити важливі технологічні питання, аспекти співпраці та організації професійної діяльності, пов'язані з впливом на харчову промисловість вступу Росії до СОТ, урахуванням стандартів ТС, принципів HACCP, ISO 22000, а також питання, що стосуються багатьох інших не менш важливих моментів.
В ході проведення семінару партнерам компанії і іншим учасникам була надана можливість більш детально ознайомитися з історією розвитку компанії «Аромадон», класифікацією її продукції, аналізом ринків збуту і внутрішньої логістикою. Компанія «Аромадон» входить до трійки найбільших російських виробників інгредієнтів для підприємств харчової промисловості Росії і Близького Зарубіжжя, яка вже 14 років забезпечує підприємства харчової промисловості Росії, України, Молдови, Білорусії, Казахстану, країн Балтії, Узбекистану, Таджикистану, Киргизстану, Туреччини, Монголії інгредієнтами європейської якості за російськими цінами. Продукція компанії відзначена відзнаками «100 кращих товарів Росії», «Лідер якості», численними дипломами міжнародних виставок. Все це говорить про цінність досвіду, який був переданий технологами та керівництвом компанії «Аромадон» в ході проведення конференції.
Окрім того, всі присутні змогли ознайомитися з новими добавками компанії для ковбасних і м'ясних виробів різних видів, а також функціональними добавками «Аромадон», особисто спробувати результат їх використання під час дегустацій, які організовувалися щодня після розгляду відповідних доповідей. Ознайомлення з новинками відбувалося на тлі аналізу рецептури, розгляду нових технологій використання систем емульгування і стабілізування, які сприяють збільшенню виходу готового продукту на тлі зниження собівартості продукції, що випускається. Також технологами компанії проводилося обговорення питань розробки нових видів продукції, поліпшення органолептичних показників, методів покращення функціональності м'ясних продуктів.
Особливе місце в ході проведення семінару зайняло питання дотримання стандартів та адаптації до умов зовнішнього ринку. Так, в ході засідання «Клубу Технологів» були розглянуті технічні регламенти Митного союзу в харчовій промисловості: «Вимоги безпеки харчових добавок, ароматизаторів та технічних допоміжних засобів», також була проведена розробка процедур, заснованих на принципах HACCP, ISO 22000, проаналізовані вимоги технічного регламенту ТР ТС 034/2013 «Про безпеку м'яса і м'ясної продукції», розглянуті умови проходження сертифікації відповідності до вимог системи «Халяль».
Компанія «Аромадон» є першою в Росії компанією, що здійснила державну реєстрацію всієї продукції на відповідність єдиним вимогам Митного Союзу Росії, Білорусі, Казахстану. На семінарі її фахівці поділилися досвідом в питаннях отримання дозвільної документації митного союзу на виробництво і реалізацію продуктів харчування, розповіли про важливі нюанси процедури проходження державної реєстрації продукції компаній на території митного союзу. Не залишилася без уваги і тема конкурентоспроможності підприємств харчової промисловості в умовах СОТ, а також питання перспектив розвитку ринку м'ясних виробів і зниження мит на готову продукцію.
Таким чином, коло розглянутих на семінарі питань було широким і різнобічним, проте це не завадило учасникам цієї події, крім незаперечної практичної користі, отримати і велике моральне задоволення від перебування в теплій Туреччині, а також в чудовому готелі-курорті LE CHATEAU DE PRESTIGE на березі Середземного моря , насолодитися всіма перевагами якісного закордонного відпочинку.
Будь ласка, заповніть поля: