01.08.2012
Тваринні білки Pro Gel і Scan Gel
Вирішення актуальних завдань м'ясної індустрії
Ще кілька років тому в зв'язку з перебоєм в поставках на ринок України свинячої шкури, яка широко використовувалася для приготування емульсій, і істотним підвищенням цін на м'ясну сировину, переробні підприємства почали застосовувати у виробництві функціональні тваринні білки. Їх використання дозволяло виключити ризик бактеріального обсіменіння продуктів, що виробляються, і багато в чому полегшувало технологічний процес.
Незважаючи на високу вартість тваринних білків (в середньому в 3-5 разів дорожче соєвих), вони почали активно використовуватися великими м'ясопереробними підприємствами і впевнено витісняти сою. До нинішнього часу їх використання збільшилося в кілька разів. І це пояснюється наступними факторами. Повноцінні тваринні білки значно перевершують рослинні за біологічною цінністю і краще збалансовані по аміноскладу. Вони – хороші емульгатори, і дозволяють переробляти малоцінну жировмісну сировину, покращують консистенцію і пластичність фаршу, підвищують органолептичні властивості готового продукту (соковитість, зовнішній вигляд), збільшують вихід, дозволяють істотно знизити собівартість продукції.
Тваринні білки – це натуральні продукти, які виробляються зі свинячої шкури. Вони прості у використанні, зберігають свої властивості при тривалому зберіганні, забезпечують збільшення виходу готового продукту і, як наслідок, високу рентабельність виробництва. Що стосується тваринних білків Pro Gel і Scan Gel, які представляє на ринку України компанія «Торговий Дім «Технологія Трейд», то ми з упевненістю можемо сказати, що це тваринні білки найвищої якості від світового лідера з виробництва білків – датської компанії Scanflavour. Ми відзначаємо ряд конкурентних переваг цих продуктів: висока якість і багатофункціональність, безпека (продукти не містять ГМО, мікрофлору, алергени), конкурентна ціна, стабільність поставок, а також ефективна технологічна підтримка з боку висококваліфікованих фахівців нашої компанії.
Багато м'ясопереробних підприємств України гідно оцінили високофункціональний тваринний білок Pro Gel С-95, який активно використовується при виробництві емульгованих і грубоподрібнених м'ясопродуктів (варених ковбас, сосисок, сардельок, м'ясних хлібів, напівкопчених, варено-копчених ковбасних виробів, а також рубаних напівфабрикатів, пельменів , фаршів і м'ясних паштетів). Але життя не стоїть на місці, і час вимагає нових технологічних рішень.
Табл.1
|
Білок Pro Gel C-95 |
Жир |
Шкура |
Вода |
Гель |
1 |
20 |
- |
20 |
БЖЕ |
1 |
- |
20 |
40 |
Емульсії на основі жиру і свинячої шкури |
1 |
20 |
20 |
40 |
Табл.2
|
Білок Pro Gel DI-95 |
Жир |
Шкура |
Вода |
Гель |
1 |
15 |
- |
15 |
БЖЕ |
1 |
- |
15 |
30 |
Емульсії на основі жиру і свинячої шкури |
1 |
15 |
15 |
30 |
Нашими фахівцями разом з компанією Scanflavour були розроблені білки для спеціального застосування: Scan Gel SF-91 і Scan Gel SF-95. Це серія термостабільних білків для застосування в продуктах з повторним нагріванням (сосиски, сардельки), а також для виробництва паштетів і напівфабрикатів. Гель-форми і м'ясні гранули з цих білків не бояться заморозки, що відкриває велику перспективу їх використання у виробництві заморожених напівфабрикатів і продуктах швидкого приготування.
Табл.3
|
Білок Scan Gel SF-91 |
Жир |
Шкура |
Вода |
Гель |
1 |
5 |
- |
5 |
БЖЕ |
1 |
- |
5 |
10 |
Емульсії на основі жиру і свинячої шкури |
1 |
5 |
5 |
10 |
Табл.4
|
Білок Scan Gel SF-95 |
Жир |
Шкура |
Вода |
Гель |
1 |
20 |
- |
20 |
БЖЕ |
1 |
- |
20 |
40 |
Емульсії на основі жиру і свинячої шкури |
1 |
20 |
20 |
40 |
У таблиці 5 ми надамо пропорції для приготування гранул з використанням тваринних білків різних видів.
Табл. 5
|
Білок Scan Gel SF-95 |
Жир |
Шкура |
Вода |
Гель |
1 |
20 |
- |
20 |
БЖЕ |
1 |
- |
20 |
40 |
Емульсії на основі жиру і свинячої шкури |
1 |
20 |
20 |
40 |
Також важливою подією в сфері м'ясопереробної промисловості стала розробка ще однієї новинки. Компанія Scanflavour презентувала продукт під назвою Scan Gel Buster. Цей тваринний білок призначений для підвищення показників білка в готовому продукті. На сьогодні це завдання актуально практично для всіх підприємств м'ясної галузі. Про функціональні можливості та особливості його застосування в кожному конкретному продукті для кожного підприємства індивідуально готові поділитися співробітники компанії «ТД «Технологія Трейд».
Для детальнішого перегляду про функціональність всіх наших тваринних білків надаємо коротку інформацію у вигляді таблиць з практичними рекомендаціями щодо застосування даних продуктів.
Підводячи підсумки, хочемо акцентувати увагу на тому, що використання тваринних білків у виробництві м'ясних виробів дозволяє не тільки значно поліпшити якісні та економічні показники готових продуктів, але і зробити продукцію більш корисною для організму людини завдяки її насиченості чистим білком тваринного походження.
Будь ласка, заповніть поля: